Stephan Woltman

Foto

Hallo allemaal,

Mijn naam is Stephan Woltman, 31 jaar jong en vader van 3 kinderen. Ik woon met mijn gezin in Leek/Groningen en ben de eigenaar van een barbershop in Hoogezand. Hier ben ik ook opgegroeid, en heb ik het karpervirus opgelopen.

First things first, voordat het virus mij greep viste ik al als kleine jongen. Mijn opa was een witvisser en wist zijn net altijd goed te vullen. En zo begon ik de waterkant steeds vaker te zien en leerde ik zelf de vissen te landen. Waar je toen zo blij was met een brasem, kan ik nu tot ergernis in de nacht mijn lijn opnieuw uitvaren.. Haha maar goed dat zijn gouden herinneringen toch?! Ik ging van een bamboe stokje naar de gekregen hengels van mijn overleden opa. En van de hengels van mijn opa naar feederhengels. Ik was als het kon elke dag in de vakanties en in mijn vrije tijd aan het vissen.

Op een dag nam mijn neef mij mee naar een betaalwater waar hij karpers ving. Ik had dit nog nooit gezien, vissen met een boilie dat op een hair zit onder je haak en piepers. Als 11 jarig kereltje was ik compleet onder de indruk van zijn set up! Ik keek alleen maar naar zijn piepers, in de hoop dat 1 afging..En zijn pieper liep af, op volle toeren! Hij stond met een kromme hengel een gigantische spiegel karper af te drillen. Toen wist ik het.. DIT WIL IK OOK!

Vandaag de dag vis ik veel op groot water en putten.. Eigenlijk vis ik nooit instant en start ik een sessie altijd met een voercampagne. Waarom.. omdat dit simpelweg naar mijn bevindingen meer vis oplevert. Geen vis op de kant is zuur, maar ik geniet elke sessie weer aan het water. Het geeft mij ontspanning om met niks anders bezig te zijn dan karpervissen. Het heet vissen en niet vangen toch? Ik vis alle seizoenen met name van het voor tot het najaar en in de winter op een wat lagere pitje. Het is knap moeilijk om thuis iedereen vrolijk te houden omdat de drang om naar de waterkant te gaan er altijd is…?? karpervirus?? Gelukkig heb ik een lieve vrouw haha.

Sinds een jaar of twee ben ik actief op een eigen Instagram account genaamd carp.focus en gaat er letterlijk een karperwereld open. Met vergelijking tot vroeger waar je bijna anoniem was volg je “Gert” aan de andere kant van de wereld, een dagelijkse bezigheid het scrollen,liken en gemotiveerd worden door de medevissers.

Karpervissen is meer dan een hobby geworden, it’s a way of life.

Stephan Woltman.